Sök


"Måste du sörpla så där, undrade hans mamma. "Annars vet man inte att det är soppa", sa Emil
Sommaren är en av de bästa årstiderna som vi vet, det är så mycket njutbart med sommaren. Men i mitten av augusti så längtar man ändå lite efter varma tröjor, tända ljus och goda soppor. Med den här soppan håller man sig mätt länge och man får i sig mycket protein från både nötter, frön och linser. R E C E P T [För Fyra]
r å v a r o r Rapsolja 1 stor gul lök 3 st vitlöksklyftor
1 selleristjälk 3-5 morötter 1 bit riven ingefära (storlek som en halv tumme, ta inte fel..)
1 tsk


Pssst... Det var valnötter och massor av bladspenat i "köttfärssåsen" idag...
Något som verkligen är gott, så är det en #Bolognese som fått stå och puttra i all evighet och speciellt med hemmagjord #pasta till. Men ibland vill man få in lite annat nyttigt och bra till både stora och små, något som även är bra för vår jord.
Jessicas egenskapade pastarätt har fått två fyror vid middagen idag och vår son trodde dessutom att det var kött i! I vårt hem försöker vi äta vegetariskt några dagar i veckan. Detta började vi med 2012 då vi började med en köttfri


Nötsmör i all enkelhet hos Litet Kök i Holsbybrunn
"Pekannötter och hasselnötter i en synnerligen härlig synergi" Nötsmör är så enkelt och så gott att använda till så mycket i köket. Dessutom innehåller de underbara nötterna så mycket gott för kropp och knopp. Idag gjorde vi nötsmör på pekannötter och hasselnötter, vi tillsatte en matsked kokosolja för att kokosolja är en superfood utan dess like precis som nötter. R E C E P T
r å v a r o r 250 gram ekologiska pekannötter 50 gram ekologiska hasselnötter 2 msk ekologisk och k