top of page
nr01 logga litetkök white black.png

Vi tog en tur till Ljungsarp "Erikson Cottage" och bodde i deras glashus i skogen.

Under ett bra tag har vi haft ögonen på glashusen i Dalsland och tänkt att hur underbart det vore att uppleva det. Dock har vi inte riktigt känt att vi vill stanna i tre dagar.


Men när Jessica såg att ägarna från "Erikson Cottage" valt att köpa två glashus till deras ägor i Ljungsarp så kände Jessica direkt att det vore den bästa presenten till vår bröllopsdag i augusti.


Huset som Jessica bokade heter "Skogen" och ligger ostört mitt i skogen. Det andra glashuset kallas för "Sjöblicken".

Den 11 augusti tog vi bilen och åkte till Ljungsarp som ligger i Tranemo kommun. Ungefär 2 timmar från Vetlanda.


När vi kom fram bjöds vi på kaffe/te och deras goda kardemummabullar och efter fikat så fick vi följa efter till parkeringen för de som ska bo i glashuset "Skogen".

De hade en liten vagn som man drog sin packning på och så gick man en bit in i skogen. När man kommer fram så möts man av denna vackra och trolska plats. Det är något speciellt att bara vara och bo i ett glashus. Ett lugn faller på plats och det var helt magiskt att bara ligga i sängen och titta upp mot träden och på stjärnorna på natten.

På Erikson Cottage har de verkligen tänkt på allt, allt som man kan behöva en natt i deras glashus. Vi saknade ingenting och det var bara helt perfekt på alla sätt. Det fanns ett litet kök, utedass, miniförråd för packning och annat. I taket hänger en fotogenlampa som man tänder när det blir mörkt.

Vi beställde middag som de levererade ut till skogen. Kom med en korg och maten smakande utsökt. Köttet var från en lokal producent, bröden var hembakade och de har även till middagen en helhetstänk. Precis som vi älskar.


I det lilla köket i skogen finns vackra keramik fat, koppar och äldre vackra bestick. Inget lämnas åt slumpen på denna plats.

På morgonen kom även frukosten ut i en vacker korg med hembakade surdegsbröd, skinka, ost, brieost, honung, hallon, melon, yoghurt, juice, kaffe/te med mera.


Efter en natt i glashuset smakade denna frukost så gott och vi satt nästan en timme och bara åt och njöt av lugnet.


Det kändes så rogivande efter en natt och det var ett sådant lugn som infunnit sig i båda två. Tio i elva så tog vi vår packning och åkte för att checka ut. Vi hade gärna stannat hela dagen och bara varit.

Vi kommer helt klart att komma tillbaka, kanske testar vi andra glashuset eller blir det "skogen" igen för det var så underbart.


Se gärna vårt klipp från vår resa >>>

Ha en magisk dag! Andreas & Jessica

Comments


bottom of page