top of page
nr01 logga litetkök white black.png

Magiska nystarter, härligt med ett nytt år!

Om det är något som är riktigt skönt så är det nystarter som ett nytt år. Eller efter sommarsemestern eller alla måndagar på ett år. Men ett nytt år är alltid störst och härligaste nystarten.


Det här blogginlägget kommer inte handla om mat, recept, resor eller annat som man kan tänka sig att Litet Kök ska skriva om. Utan om nystarter och attraktionslagen.


Attraktionslagen hade landat framför mina fötter i mitten av 00-talet genom boken "The Secret" som Rhonda Byrne skrivit. Men det var under nyår 2010 som jag började använda verktygen och på mitt sätt.


Jag [Jessica] var i London under tre veckor i slutet av 2010 och på nyårsafton valde jag att vara kvar i min kompis lägenhet istället för att ta mig till andra sidan stan på fest. När jag gick ned i lilla kvartersbutiken och skulle handla en massa gott så hittade jag detta kort och på en sekund bestämde jag mig för att planera för 2011 och skriva ned saker i kortet som jag ville uppnå.

Köpte med mig två rätter och naan-bröd från Indiska restaurangen runt hörnet och begav mig tillbaka till lägenheten i Fulham som jag fått låna under några veckor.


Det var en sådan mysig nyår och det var magi att sitta och äta den goda Indiska maten och planera för mitt år. Jag skrev ned olika saker jag ville uppnå och klistrade sedan igen kuvertet.


Det tog två år innan jag hittade kortet igen och jag fick en chock när jag såg att allt som stod i kortet hade slagit in. Har sedan dess gjort liknande avslut och nystarter inför varje nytt år.

Tycker att det är bra att reflektera över året som har varit och skriva ned vad man är mest tacksam över. Efter det börja med att fundera på vad man önskar med det nya året. Det finns många bra sätt att göra det på och det viktigaste är att finna sitt eget sätt.


Att skapa en vision board med bilder på det man vill uppnå är ett bra sätt eller skriva ned det i en punktlista.


Att visualisera det man vill uppnå är ett starkt sätt att nå sina drömmar. Det här klippet från 1997 med Jim Carrey och Oprah Winfrey visar jag varje läsår för mina deltagare som studerar Indie Game Studio på Ädelfors folkhögskola där jag jobbar.


Det är magiskt hur Jim fokuserade så starkt på sina önskningar och att han uppnådde dem på det viset. Men idag har Jim kommit mycket längre än så. Som han säger "jag önskar att alla fick uppnå berömmelse och bli rika, så skulle det se att det inte är lycka".

Det är därför jag tycker att det är så enormt viktigt att man alltid frågar sig "varför". Varför önskar jag just detta, vad drivs mina önskningar och mål av. När jag hade en sommarkurs 2017 i attraktionslagen hos Ädelfors folkhögskola så hade jag en bild med ett skattade barn och frågan "Varför".


Vi ska vara som en fyraåring till oss själva och fråga oss om och om igen "varför"? . För det är då som vi verkligen kan komma nära essensen av oss själva.

Om vi har hjärtat med i det vi gör så kan det aldrig bli fel. Så om du känner inspiration så gör det på ditt sätt och här kommer några tips:

  • Köp en bullet journal och skriv dina önskningar i den och planera inför året och använd den som en kalender. Finns många vackra klipp på Youtube med inspiration.

  • Gör en vision board, kopiera in bilder och skriv ut. Eller klipp bilder från tidningar och klistra dem på ett ark, gärna ett A3 eller större.

  • Skriv en punktlista med saker du önskar dig.

  • Ha en anteckningsbok där du gör din vision board.

  • Rita och måla dina önskningar.

Men det allra viktigast för att uppnå sina önskningar är att vara tacksam för nuet och det man har i sitt liv nu. Så jag rekommenderar alla att ha tacksamhetsbok eller tacksamhetstunder under dagen. Ha ett magiskt 2022! Andreas & Jessica

Comments


bottom of page